torstai 20. helmikuuta 2014

Vadelma viettelys

Tein ystävänpäiväksi omasta mielestä todella hyvänmakuisia vadelmaleivoksia ja ajattelin jakaa teillekin reseptin. Muistaakseni aikoinaan leikattu talteen Pirkka - lehdestä.



Vadelmaleivokset
(15 palaa, 30-60 min.)

Pohja:
200g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2 ps (á 200g) pakastevadelmia

1. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon.

2. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Murskaa jäisiä vadelmia pienemmäksi esim. pussissa pöydän ja kämmenen välillä. Itse käytin omasta pakkasesta olevia vadelmia ja murskasin ne varovasti lusikan avulla pakasterasiassa. Ripottele jäiset vadelman taikinan päälle. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.







Täyte ja kuorrutus:
n. 2 dl vadelmahilloa
2 rs (á 180 g) appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk (250g) maitorahkaa

3. Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi Levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahilloa ohueksi kerrokseksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon maitorahka. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä varovasti vadelmahillon päälle. Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurinperin täytteen päälle. Näin saat leivoksiin sileän pinnan. Levitä loput täytteestä tasaisesti leivosten päälle.

VINKKI: Minulla ainakin ulkoreinat jäivät hieman koviksi, joten ennen täytteiden levittämistä leikkasin kaikki reunat tasaiseksi.



(toi täyten muuten maistui aivan käsittämättömän herkulliselta suoraan kiposta !)

4. Paloittele leivoslevy 15 osaan tai sen kokoisiksi paloiksi, kun itse haluat. Voit puhdistaa veitsen välillä, niin leivosten pinta pysyy kauniina.

Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin vielä lusikoimaan vadelmahilloa pieneen pakastepussiin, leikkaamaan pussin kulma auki ja koristelamaan leivokset pursottamalla niiden pintaan pienet sydämet. Minun mielestäni jokainen voi koristella niin kuin itse parhaaksi näkee. :)



Maistuvia herkuttelu hetkiä kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ekaks, olipa siisti kansio resepteille :)
    Ja niin herkullisen näköisiä leivoksia että.... naapurit tulee pian kylään :) :)
    ...jos käyttää ulkolaisia pakastevadelmia ne on kai keitettävä jonkun myrkyn takia ? Meniköhän se noin ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oon yrittänyt aina silloin tällöin poimia hyviä reseptejä talteen. :)
      Eiköhän se noin mennyt ulkomaalaisten vadelmien kanssa... onneksi on pakkasessa kotimaisia mummin poimimia! :)

      Poista
  2. nams, nää oli kyl hyviä, pitää ottaa ohje talteen! :)
    - E

    VastaaPoista